Blog Bouke: Nieuwe collega’s!

In februari kwam Lasharo naar mij toe met het nieuws dat hij een nieuwe baan gevonden had, waar hij meer aansluiting kon vinden met zijn studie. Hoewel ik de beslissing steun en begrijp, vind ik het ergens ook wel lastig. Ik ben trots op mijn bedrijf en op mijn team en als iemand weggaat, is dat nooit leuk. Naast het stukje dat je de persoon gaat missen die jaren bij je gewerkt heeft, komt er ook het stukje bij kijken dat je een nieuwe collega moet gaan vinden die goed in het team past en waarmee je verder kan bouwen aan de toekomst. Ik zou het leuk vinden om jullie eens mee te nemen in dat proces.

De eerste barbecue met Stanley en Tamara bij mij thuis

De eerste barbecue met Stanley en Tamara bij mij thuis

Zoals jullie weten hebben we een klein team bij dutchtel. Door de informele sfeer bij ons, is er ook een zekere vriendschap ontstaan in de loop der tijd. Hoewel deze vriendschap zich voornamelijk beperkt tot op de werkvloer, zorgt deze wel voor een goede sfeer en zorgt het ervoor dat we elkaar altijd willen helpen en willen samenwerken. Bij de zoektocht naar een nieuwe medewerker staat dan ook voorop dat diegene past bij de mensen die er nu werken, zodat de balans niet verstoord wordt. Maar ook wil je iemand die het team aanvult met kwaliteiten die er nog niet zo zeer zijn. Je bent vaak geneigd om mensen aan te nemen die op jou lijken, maar dat hoeft natuurlijk niet altijd het beste te zijn.

Dit keer hadden we een mazzeltje. Via een bekende werd Tamara aangedragen. Na het horen van haar kwaliteiten, maar ook van haar jarenlange ervaring in de telecom werden Patrick en ik al enthousiast. Daarnaast zat ik in een restaurant te eten met mijn gezin en ontmoette ik Stanley. Stanley vond ik zo een aardige, gastvrije en keurige jongen dat we in gesprek raakten. Ik kwam erachter dat hij een opleiding in de IT had en dat triggerde mij wel. We zochten tenslotte iemand met een technische achtergrond, maar service vinden wij ook heel belangrijk. Iets wat Stanley dan ook goed beheerste door zijn tijd in de horeca. We besloten hem ook uit te nodigen op gesprek.

Na het gesprek met Tamara waren wij verzekerd dat zij een goede aanvulling zou zijn op ons team. Ze heeft affiniteit met techniek, heel veel kennis van telecom en daarnaast heeft ze een bepaalde zorgvuldige manier van werken en dat kunnen we heel goed gebruiken. Ze klikte ook direct met Myrthe, Guido en Renske. Het enige “minpuntje” was dat ze parttime wilde werken en we wilden toch wel graag een fulltimer op support. Die middag kwam ook Stanley. Ondanks het missen van ervaring, waren wij er wel van overtuigd dat hij met zijn technische achtergrond en instelling heel goed zou passen bij ons. Dus dan ga je puzzelen en ook overleggen. We kwamen tot de conclusie dat we beide graag bij ons zouden willen hebben werken. Stanley is er nu drie dagen en werkt daarnaast nog 2 dagen bij het restaurant. Tamara is er vier dagen en zo hebben we een prachtige indeling van ons nieuwe team! En dat binnen anderhalve week na de aankondiging van Lasharo!

Deel dit bericht