Blog: Werkende Mama

Werkende Mama

f5fd8c54-b8fd-455c-9e8d-2ee754938f5e

Afgelopen oktober ben ik bevallen van een prachtige, gezonde dochter. Romee is mijn eerste kindje. Een eerste kindje betekent een hele aardverschuiving. Het begint al als je zwanger bent. Je perspectief wordt anders, prioriteiten veranderen en je begint te denken aan hoe je je leven straks gaat inrichten. Werk is daar natuurlijk een groot onderdeel van. Ik wil met jullie graag mijn ervaringen delen en hoe belangrijk de rol van de werkgever hierin is.

Afgelopen september was ik 3 jaar in dienst bij dutchtel. In maart heb ik verteld dat ik zwanger was. Ik was er al snel achter hoe ik het wilde gaan doen. Ik stelde voor om 3 dagen op kantoor te zijn en een halve dag thuis te werken. De halve dag omdat ik zelf niet goed inschatten of 8 uur thuiswerken met een baby haalbaar is. Gelukkig vonden Bouke en Patrick (mijn werkgevers) dit ook meteen een goed plan en hoefden we hier lang over te steggelen. Dit gaf mij als zwangere vrouw rust. Toen kwam het moment dat je moet gaan kiezen hoeveel tijd je van te voren met verlof wil gaan. Ik had 4 weken van te voren in mijn hoofd omdat mijn zwangerschap soepel verliep. Toch bleek dat ik het tegen het einde aan zwaar begon te krijgen. Ik had veel last van het lange zitten en ook mijn bloeddruk was te hoog. Ik legde voor bij mijn werkgevers dat ik liever toch voor de 6 weken van te voren met verlof wilde gaan. Dat betekende nog 2 weken werken en dan met verlof. Ook hier werd super begripvol op gereageerd. Dat gaf mij zo een goed gevoel. De laatste werkdag werd er zelfs een mini-babyshower geregeld voor me ter afscheid. Zo ging ik met een goed gevoel met verlof.

Mede dankzij het fijne weggaan, kwam ik ook met een goed gevoel terug. Natuurlijk is het heftig die eerste dag om je kleintje achter te laten. Maar toen ik eenmaal weer op kantoor was en warm verwelkomd werd, was ik ook weer enthousiast om aan de slag te gaan. Het leuke aan 3,5 dag werken is dat je extra geniet als je weer met je kindje bent. Ook vond ik het fijn om te merken dat ik op kantoor weer gewoon Renske was. Je hoeft even niet te zorgen en je kan lekker je ei kwijt in je werk.Het voelt soms allemaal wel een beetje als jongleren. Je wilt een goede mama zijn, je werk goed doen, een leuk sociaal leven hebben en daarnaast heb ik ook nog een paard waar ik 5 dagen in de week heen ga. Anderzijds word je er ook creatief van met het verdelen van je tijd.

In mijn werk merk ik dat ik meer kan hebben. Ook hierin bevalt de afwisseling me echt heel goed. Ik heb echt elke dag zin om aan de slag te gaan. Het is soms iets harder werken omdat je toch minder tijd hebt, maar dat stimuleert ook weer om anders en efficiënter te gaan werken. Het parttime werken is momenteel wat negatiever in het nieuws. Ik kan me hier helemaal niet in herkennen. Ik denk dat ik nog steeds van toegevoegde waarde ben voor dutchtel, zonder dat ik mij te kort voel schieten als moeder.

Ik ben ontzettend blij dat ik werkgevers heb die meedenken en flexibel zijn. Bouke en Patrick zien in dat een goede balans tussen werk en privé zorgt voor een goede werknemer. En dat gun ik iedereen die in loondienst is!

 

Deel dit bericht