We’re fully charged again!

Eind september…Dit betekent het einde van de vakantie en heel dutchtel is weer opgeladen! Met leuke verhalen uit Griekenland, Spanje, Frankrijk, Italië en Nederland rijker zijn we weer met zijn allen hard aan het werk, je kan eigenlijk wel zeggen dat onze accu weer goed opgeladen is! Net zoals die van onze smartphones zodat we weer optimaal bereikbaar zijn!

Maar hoe zorgen we er nou voor dat die smartphone batterijen opgeladen blijven de hele dag en dat we niet na 3 uur al zonder batterij zitten? Zie hier de 4 dutchtel tips om je accu duur te verlengen!

Wifi
Internetten zonder dat het invloed heeft op je abonnement. Wifi is daar het ideale middel voor. Daarom zitten wij thuis en op het kantoor altijd via de wifi te internetten. Willen wij echter onze accu langer mee laten gaan dan is het verstandig om hem uit te zetten als we naar buiten gaan. Waarom?  Bij de wifi functie is het zo dat zodra er geen verbinding gemaakt wordt met een netwerk deze extra stroom vergt, hij blijft dan zoeken naar een actief netwerk en dit kost stroom. Als hij verbonden is, heeft wifi geen extra accu nodig. Het is dus aan te raden wifi uit te schakelen als je de deur uit gaat.

Koel houden
Het koel houden van je telefoon, als deze veel informatie te verwerken krijgen, bespaart energie! Het betekend niet hoe warmer je telefoon is, hoe meer stroom hij verbruikt, maar een warme telefoon wordt zwaar belast en daardoor loopt de accu sneller leeg. Is je telefoon warm, laat hem dan even rusten, dat zal je batterij goed doen. Bij dutchtel houden wij bij stressvolle situaties altijd het hoofd koel, wie had gedacht dat dat bij een telefoon ook zou werken!?

Trillen
Het is misschien beleefder in een vergadering, maar je trilfunctie is een functie die veel energie verbruikt. Dit komt door de trilmotor in de telefoon. Het motortje zorgt ervoor dat de telefoon zo hard trilt dat deze in een broekzak gevoeld wordt. Als je je telefoon in energiebespaarstand zet, wordt de trilfunctie dus meestal ook automatisch uitgezet. Het is dus beter om je toestel op stil te zetten dan op trillen tijdens een vergadering.

Kort opladen
Heeft kort opladen zin bij een smartphone? Ja zeker! Heeft dit nadelen op je batterij? Niet meer! Vroeger was het namelijk zo dat je een telefoon helemaal leeg moest laten lopen om hem vervolgens weer 100% te moeten opladen. Dit was dan
beter voor de batterij. Tegenwoordig is dit NIET meer zo. Het is zelfs beter je batterij op te laden als hij nog batterij heeft dan hem helemaal leeg te laten lopen. Je batterijduur kan er zelfs door aangetast worden. Als je batterij dan toch helemaal leeg is, dan raden wij je aan hem op te laden in vliegtuigmodus. Je batterij laat dan sneller op!

Wij hebben misschien niet meer de zeven dagen lange batterijen van de beroemde Nokia 3310’s maar door deze tips blijven wij wel langer bereikbaar voor onze klanten! Vind je de tips maar moeilijk om te volgen, dan helpt het natuurlijk ook om gewoon een oplader als standaard item in je tas te stoppen!

Succes!

Deel dit bericht