Bij zakelijke telecommunicatie spelen er meer zaken dan een provider met een sterk signaal of betaalbaar kostenmanagement voor een helpdesk. Telecom voor B2B is een andere tak van sport, waarin grote bedragen gemoeid gaan. Niet alleen voor de inkomsten maar ook de uitgaven.

Telecom outsourcing kan helpen om het kostenplaatje rond te krijgen: denk aan het uitbesteden van telecom expense management. Door samen te werken met experts die niet alleen de techniek beheersen maar dit ook weten te vertalen naar jouw organisatie kun je optimale bedrijfsresultaten behalen.

De ontbrekende schakel

Bedrijven doen zaken met bedrijven. Als leverancier of afnemer. Of door strategische partnerschappen om samen verder te groeien. Heldere communicatie en korte lijntjes zijn van groot belang. Telecom B2B vereist een andere aanpak dan communicatie met consumenten. Kies daarom voor een strategie die past bij de beoogde doelstelling. Hoe ben je bereikbaar en hoe wil je contact onderhouden?

In de huidige samenleving is fysieke aanwezigheid niet vanzelfsprekend. Steeds meer zaken worden op afstand geregeld. Dit betekent dat je bereikbaar wilt zijn voor je klanten; leveranciers moeten bereikbaar zijn wanneer je een opdracht hebt of een vraag wilt stellen.

Om dit netwerk op te zetten en te beheren is kennis nodig. Bij Dutchtel kunnen we maatwerkoplossingen leveren voor zowel telecom voor B2B toepassingen als de communicatie met consumenten. Door ze als twee afzonderlijke uitdagingen te beschouwen kunnen er betere oplossingen worden bedacht, die niet alleen een hogere efficiëntie maar ook een hoger rendement op kunnen leveren.

Image

Hoe kun je kosten voor tele­communicatie beheren?

Vaste verbindingen, draadloze verbindingen, meerdere lijnen voor werknemers in de binnen- of buitendienst; het beheer van alle communicatie binnen een organisatie kan veel tijd en energie eisen. Om nog maar niet te spreken van de kosten die erbij komen kijken.

Met telecom expense management software kun je al deze kanalen beheren en inzichtelijk maken. Dankzij gespecialiseerde software is het mogelijk om alle vormen van communicatie te zien, te splitsen, te analyseren en de kosten per lijn inzichtelijk te maken. Er kan vaak veel geld bespaard worden, met name in grotere organisaties waar honderden lijnen in gebruik zijn. Telecom expense management biedt inzicht op alle kosten, dankzij gedetailleerde statistieken kunnen ze op de resultaten gelegd worden.

Wedden dat ook jij teveel betaalt voor je zakelijke mobiele telefonie? Dutchtel helpt grote bedrijven serieuze budgetten te besparen: bij meer dan 100 mobiele nummers betaal je zéker weten teveel. Wij kunnen minstens 10% besparen. Laat het ons bewijzen met een gratis scan:

Image

Laat mij maar zien hoeveel ik kan besparen

Vul hier je gegevens in, dan gaan we je snel helpen:

In eigen beheer of uitbesteden?

Voor jouw organisatie is het steeds de vraag of het beter is om mensen in dienst te nemen of hier een externe partij voor in te schakelen. Dit geldt ook voor telecom outsourcing. Kun je telecommunicatie beter in eigen hand houden of is uitbesteden een betere optie?

Enkele voordelen van het uitbesteden van telecom:

  • Jouw organisatie zit niet vast aan werknemers die na verloop van tijd overbodig zijn door bijvoorbeeld reorganisatie, fusies of nieuwe ontwikkelingen op de markt;
  • Je hoeft niet te investeren in opleidingstrajecten. Bij telecom outsourcing is dit traject al door de opdrachtnemer uitgevoerd. Dit betekent een snelle start en minder kosten voor training;
  • De meeste diensten omtrent telecommunicatie kunnen op afstand uitgevoerd worden. Het is niet nodig om hiervoor mensen in huis te halen wat organisatorisch een groot voordeel biedt;
  • Gaat het even wat langzamer of moet je juist alle zeilen bijzetten? Dan kun je dynamisch schalen op basis van flexibele overeenkomsten met een externe partij.

Uiteraard zullen er ook situaties zijn waarin telecom outsourcing niet de beste oplossing biedt. Bespreek de mogelijkheden met Dutchtel en maak een weloverwogen beslissing.

Telecom e-procurement

Telecom procurement maakt onderdeel uit van telecom expense management. Naast de traditionele methoden is telecom e-procurement in opmars. De handelingen en doelstellingen zijn gelijk, met als voornaamste verschil dat alles plaatsvindt via online middelen. Van een verzoek tot een voorstel naar de verwerking hiervan en het uitbrengen van een offerte: het kan allemaal online uitgevoerd worden. Daarbij kunnen teamleden vanuit verschillende locaties samenwerken. Uiteraard is het ook mogelijk om online en offline werkzaamheden met elkaar te combineren.

"Klantcontacten, schakelen met partners en leveranciers en nét dat stapje extra zetten met ons team om het beste eruit te halen voor onze klanten, daar krijg ik energie van!"

– Bouke Wolsak, Dutchtel

Image

Schaalbaar ondernemen

 

Om overeind te blijven als onderneming, moet je flexibel zijn. De tijd dat een organisatie op basis van merknaam en traditie overeind kon blijven ligt ver achter ons. Kijk maar naar de vele beroemde winkelketens die hun deuren moesten sluiten omdat ze niet tijdig op de digitale revolutie hebben ingespeeld.

Zonder communicatie geen bedrijfsvoering. Telecom voor B2B speelt hier een belangrijke rol in. Daarbij moeten harde noten worden gekraakt zoals het bepalen welke zaken je in eigen hand houdt, en wat je beter kunt uitbesteden.

Dutchtel helpt je graag om telecom outsourcing in goede banen te leiden, zodat jouw organisatie schaalbaar en flexibel blijft.

Image
Image

"Ik ervaar het als een enorm pluspunt om met de eigenaar aan tafel te zitten en niet met een verkoper die een target moet halen om een grotere leaseauto te kriijgen"


Gerard van den Bos
BosDaalen

Image

"Het is bijzonder makkelijk praten met de medewerkers van Dutchtel. Gewoon van mens tot mens, ik ken ze ook bijna allemaal. En zij mij. Zij geven persoonlijke support en service. Ik weet vanuit mijn eigen functie dat op waarde te schatten"


Herman van den Brink
Baker McKenzie