Dutchtel’s Pioniersverhaal: Van terloops idee tot toonaangevend telecom bedrijf

Beluister ook op Spotify of bekijk op Youtube. Ontdek de podcast op groeivoer.nl

Ruim voordat dutchtel tot stand kwam, waren Patrick en Bouke collega’s van elkaar. Tijdens een van hun vele gesprekken ontstond er een idee dat pas veel later tot uitvoering zou komen. “Als we ooit voor onszelf beginnen, dan doen we het samen,” was de belofte. Hoewel er geen concrete plannen waren op dat moment, bleef deze afspraak in stand. Toen er later meer vraag ontstond naar resellers in regio Utrecht, overwoog Patrick om een telecomonderneming te starten. Bouke, die via anderen op de hoogte werd gebracht van Patrick’s plannen, belde hem meteen op en herinnerde hem aan de afspraak die zij destijds gemaakt hadden. Zo geschiedde.

Het besluit om samen een onderneming te starten voegde aanzienlijke meerwaarde toe. Het hebben van een compagnon verrijkte niet alleen de inzichten en invalshoeken, maar bood ook altijd een sparringpartner en een kompas in tijden van verwarring. Het vullen van elkaars zwakke plekken met sterke eigenschappen creëerde een synergie die essentieel is voor het succes van Dutchtel.

Hoewel het opstarten van dutchtel niet zonder uitdagingen was – met in de opstart zelfs enkele rechtszaken – toonden Patrick en Bouke veerkracht. Samen overwonnen ze deze hindernissen en werd dutchtel sterker dan ooit. Nu kijken ze terug op deze vroege periode met een diepe waardering voor het broederschap dat hieruit is voortgekomen.

Dutchtel is de luis in de pels

Op dit moment werkt geen enkel telecombedrijf op dezelfde manier als dutchtel. Sterker nog, ze gaan flink tegen de stroom in met hun werkwijze. Volgens het standaard verdienmodel wordt er namelijk gewerkt op basis van commissies, waarbij resellers provisie krijgen van de provider bij de verkoop van een contract. In deze situatie is het voor de reseller het meest interessant om het contract te verkopen waar de hoogste provisie op zit, wat niet altijd in het belang van de klant is. De vraag is of de klant het advies krijgt dat het beste is voor zijn portemonnee of dat van de reseller.

Dutchtel weigert hieraan deel te nemen en hanteert een compleet andere aanpak. Ze hebben het verdienmodel zo ingericht dat ze uitsluitend in dienst staan van de klant. De klant betaalt dutchtel maandelijks een klein bedrag voor de service en bemiddeling die zij bieden. De provisie die dutchtel ontvangt van een provider bij het verkopen van een contract gaat 1-op-1 naar de klant. Dat is een extra korting die de klant krijgt op zijn contractkosten. Er blijft daarvan NIETS bij dutchtel aan de strijkstok hangen. Hierdoor is dutchtel volledig onafhankelijk van de provider en heeft als enige focus het bieden van een topservice en altijd streven naar de beste deal voor de klant.

“Wij zijn het enige transparante telecombedrijf van Nederland.”

Dankzij het grote klantenbestand weet dutchtel ook als geen ander wanneer een offerte of aanbod een echte goede deal is. Als ze elders betere voorwaarden zien, laten ze niet los en gaan door totdat ze nog zo’n goede deal kunnen krijgen.

Met uitgebreide data-analyses in combinatie met krachtige onderhandelingen hebben ze voor klanten al meer dan eens een besparing van honderdduizenden euro’s weten te realiseren op hun telecom.

Niet alleen voordelig, maar ook een stress ontnemende service

Hoewel velen zich aangetrokken voelen tot de enorme besparingen die dutchtel weet te realiseren, ligt voor de meeste klanten de grootste meerwaarde in de buitengewone service die dutchtel biedt. Als je kiest voor de diensten van dutchtel, wordt al het geregel en gedoe rondom telecom volledig uit handen genomen.

Uit een recent klanttevredenheidsonderzoek, waar 88% van de grootste klanten aan deelnam, blijkt dat dutchtel een uitzonderlijke NPS-score van 70,0 heeft behaald. Deze score is ongeëvenaard in de wereld van telecombedrijven en bevestigt dat de service van dutchtel niet alleen voordelig en transparant is, maar ook zorgeloos en van topkwaliteit. De bevestiging dat dutchtel niet alleen de meest voordelige contracten binnenhaalt, maar ook service van ongekend hoog niveau levert.

 

Deel dit bericht